Continuïteit in samenwerking

WERVING EN SELECTIE

Werving en selectie lijken misschien hetzelfde, maar het zijn eigenlijk twee heel verschillende dingen. Beide zijn superbelangrijk. Tegenwoordig, met zoveel nieuwe manieren om mensen te bereiken, is werving echt spannend geworden. Er zijn zoveel slimme strategieën en kanalen om de juiste mensen te vinden. Bij Talent in Bedrijf snappen we dat en hebben we de expertise om onze eigen arbeidsmarktcommunicatie te beheren en uit te voeren. We volgen de nieuwste trends en strategieën op de voet en passen deze zelf toe om een praktische en doeltreffende aanpak te creëren. Ons team is deskundig in het gebruik van verschillende kanalen om precies die talenten te vinden die perfect bij ons passen

We maken het kandidaten supermakkelijk om interesse te tonen. Onze communicatie is duidelijk, inhoudelijk sterk en ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit. We zijn elke dag bezig met direct zoeken naar talent, maar we gebruiken ook indirecte methoden, social media, websites, LinkedIn, en soms zelfs advertenties in kranten of vakbladen. Alle reacties houden we nauwkeurig bij in ons betrouwbare back-officesysteem. We slaan alle gegevens van kandidaten veilig op zodat onze consultants deze altijd kunnen terugvinden. En wat de correspondentie ook is, wij zorgen ervoor dat deze vlekkeloos verloopt.

Selectie gesprek

Bij Talent in Bedrijf pakken we het selectiegesprek persoonlijk en effectief aan. Samen met de opdrachtgever bepalen we eerst wat voor eigenschappen, vaardigheden en competenties belangrijk zijn voor de functie. Tijdens het gesprek gaan we op een ontspannen manier in gesprek met de kandidaat. We nodigen hen uit om te vertellen over hun motivatie en hoe hun vaardigheden passen bij de baan. We gebruiken vaak de start-methode als leidraad voor ons gesprek, maar we houden het gesprek bewust informeel en natuurlijk. Zo krijgt de kandidaat alle ruimte om zichzelf te uiten en aanvullingen te geven. Het gesprek is ook een kans voor reflectie over wat de kandidaat in het verleden heeft geleerd en hoe zij in specifieke situaties hebben gehandeld. We focussen op wat zij persoonlijk hebben bijgedragen en welke resultaten ze hebben bereikt. Zo leren we de kandidaat echt goed kennen.

Selecteren

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van de juiste mensen voor een baan is het samenstellen van een goed proces. Bij Talent in Bedrijf denken we goed na over welke methoden we gebruiken. Gaan we alleen af op brieven en CV’s of voeren we één of meerdere gespreksrondes? Soms voegen we nog een psychologische test of assessment toe om nog meer inzicht te krijgen.
Wij zorgen voor een proces op maat, perfect afgestemd op de specifieke baan en organisatie. We werken niet altijd met dezelfde consultant of op dezelfde manier; we kiezen juist die professional die het beste past bij de opdracht. Zo garanderen we een effectieve aanpak en zorgen we ervoor dat elke stap de juiste is. Ons doel is om kandidaten te helpen bij het maken van de beste carrièrekeuzes en we geloven dat een succesvolle samenwerking vooral draait om een goede klik tussen werknemer en werkgever.

We besteden ook veel aandacht aan de details. Ervaren en deskundig zijn, en de juiste methodes kennen, is cruciaal. En vergeet niet: selecteren is een proces van twee kanten. Zowel de werkgever als de werknemer kiezen voor elkaar. Daarbij is een goed backofficesysteem essentieel, zeker met de privacywetgeving in ons achterhoofd.

Assessment

Bij Talent in Bedrijf zetten we assessments in waar ze nodig zijn en echte waarde toevoegen. We waarderen recente assessments van kandidaten en vertrouwen ook op onze eigen waarnemingen en bevindingen. We stellen hoge, maar realistische eisen die passen bij de realiteit van de functie. Een assessment kan een onderdeel zijn van een gespreksronde.
De psychologen die we voor assessments inzetten, hebben jarenlange ervaring opgedaan bij grote bureaus, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Met hun expertise ontwikkelen we assessments die zowel praktijk- als persoonsgericht zijn.
Onze assessments worden ontworpen, begeleid en persoonlijk teruggekoppeld door NIP-gecertificeerde psychologen. Het resultaat voor de kandidaat? Duidelijkheid over geschiktheid en ontwikkelmogelijkheden, zodat de kandidaat als het ware zichzelf kan selecteren voor de functie.
Bij een ontwikkelassessment geven we een overzicht van de ontwikkelmogelijkheden en duiden we aan waar de talenten van de kandidaat het beste tot hun recht komen en hoe de ontwikkeling effectief kan plaatsvinden. Onze rapportages beschrijven de persoonlijke kracht, motivatie en unieke talenten van de kandidaat. We bieden advies om nog effectiever te presteren.

Continuïteit in samenwerking