Snel waarde toevoegen

Interim management

In de snel veranderende markt van vandaag komen onverwachte situaties vaak voor. Denk aan het plotselinge vertrek van een directeur of bestuurder, of een plotselinge behoefte aan specifieke kennis of ervaring. Soms is er zelfs een kritiek moment, zoals wanneer een bedrijf al langere tijd niet goed loopt en het huidige management de organisatie niet effectief kan veranderen. In deze soort crisis-situaties kan een ervaren interimmanager echt het verschil maken. Niet alleen het principe van ‘vreemde ogen dwingen’ speelt hier een rol, maar ook de expertise van de interimmanager in verandermanagement zorgt voor de juiste aanpak en het behalen van de gewenste resultaten.

Bij Talent in Bedrijf brengen we daadwerkelijk talent in uw bedrijf

Dit proces wordt snel en vakkundig doorlopen. Eerst brengen we de interimvraag in kaart en bepalen we wat het gewenste eindresultaat is. Dan duiken we in ons uitgebreide en actuele netwerk bij Talent in Bedrijf om de meest geschikte interimmanager te vinden. Hierbij gebruiken we het model van de 3 B’s:

Benoembaar: Heeft de interimmanager de nodige relevante ervaring? Beschikt hij of zij over de juiste competenties om het doel te bereiken? En past deze persoon qua karakter bij de organisatie en het team waarmee samengewerkt wordt?

Beschikbaar: Kan de interimmanager op tijd beginnen?

Betaalbaar: Zijn de kosten voor de interimmanager in verhouding tot de omvang en complexiteit van de opdracht?

Onze ervaring leert ons dat de kans op een succesvolle match het grootst is wanneer aan alle drie de B’s wordt voldaan. Dit wordt natuurlijk verder onderzocht in de interviews. Bij Talent in Bedrijf blijven we tijdens de gehele opdracht nauw betrokken. We houden regelmatig contact met zowel de interimmanager als de opdrachtgever om de voortgang te monitoren.

Daarnaast zorgen we ervoor dat er gewerkt wordt met modelovereenkomsten die door de belastingdienst zijn goedgekeurd. Op deze manier nemen we zoveel mogelijk administratieve taken weg bij zowel de interimmanager als de opdrachtgever, zodat zij zich volledig kunnen focussen op de inhoud van de opdracht.

Snel waarde toevoegen.