“I LOVE MY JOB”

Dit zijn natuurlijk woorden die wij graag horen wanneer we procedures afgerond hebben, maar dit keer hebben we wel een heel erg mooi verhaal!

Wikke en Louis, woonachtig in Nieuw-Zeeland, hadden een droom om samen met hun 2 kinderen, Victor (4) en Casper (2) en Hond Jip te emigreren, en voor Wikke remigreren, naar Noord-Nederland. Na ruim 14 jaren in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond, waar Wikke naar toe is gegaan om haar Engels te verbeteren en haar PHD te doen, spreek ik Louis en Wikke bij ons op kantoor in Groningen. Na 14 jaren wel in het Engels want dat is voor Wikke ondertussen ook haar ‘native’ taal en het is de moedertaal voor de Nieuw-Zeelander Louis.

Wikke en Louis leren elkaar kennen in Nieuw-Zeeland in een bar, via gezamenlijke vrienden. En terwijl het leven in Nieuw-Zeeland super is, ontstaat er na de geboorte van hun kinderen een nieuwe droom; terug naar Noord-Nederland.

Om hun droom uit te laten komen was de eerste prioriteit het vinden van een baan. Na een aantal vruchteloze pogingen vanuit henzelf, hebben ze via de broer van Wikke de hulp ingeschakeld van Talent in Bedrijf. Ze zochten op aanbeveling van haar broer contact met Harold Ezinga die net als haar broer ook wielrenner is. 

Waar het in Nieuw-Zeeland gewoon is om iedereen binnen 2 connecties te kennen, hebben ze dit netwerk in Nederland nog niet. Door middel van diverse zoom-sessies met Harold ontdekken ze de kracht van het Netwerk van Talent in Bedrijf. Ook worden Wikke en Louis aangespoord om buiten hun comfort zone acties te ondernemen om zo samen met Harold een leuke baan te vinden zodat hun droom om naar Nederland te emigreren uit kan komen. Deze zoom-sessie waren naast bijzonder; Harold om 8 uur ‘s ochtends in de winter, Wikke en Louis om 20u ‘s avonds in de zomer, ook een goede stok achter de deur om de juiste acties uit te voeren. 

Na het vinden van twee leuke uitdagende banen, volgt de overtocht naar Nederland. Vanuit een COVID-vrij gebied lopen ze helaas eerst corona op in Nederland en moeten ze gedwongen in quarantaine en verwelkomt het Nederlandse weer in maart hen met veel regen. Na twee weken komt ook hond Jip aan in Nederland; het gezin is weer compleet.
Wikke is ondertussen al ruim twee maanden aan het werk bij haar nieuwe werkgever waar de woorden “I LOVE MY JOB” van  toepassing zijn. Louis mag, na behoorlijk wat papierwerk voor zijn verblijfsvergunning en geduld, 1 juli beginnen bij zijn nieuwe werkgever. De kinderen gaan met veel plezier naar hun nieuwe school en kinderopvang het enige wat nu nog ontbreekt is de laatste stap: een mooi huis in Groningen- Zuid.

Het was een mooie bijzondere samenwerking waarbij Talent In Bedrijf heeft laten zien hoe groot haar netwerk is, hoe we samen coachen naar een nieuwe stap en een droom uit kunnen laten komen.